|

TORT DIPLOMAT, rețeta simplă, fără coacere

Pentru acest tort rafinat dar ușor de făcut – fără coacere! – ai nevoie, în primul rând, de pișcoturi!!! Multe pișcoturi!!!

Iar pentru cremă:
500 ml iaurt 3% grăsime,
50 gr zahăr,
200 ml frișcă lichidă,
1 plic de gelatină.

Pentru topping se folosesc:
200 gr zmeură (sau căpșuni, sau fructe de pădure – proaspete sau congelate, după anotimp),
100 gr zahăr și fulgi de migdale.

Ce trebuie sa faci:
1. Pentru blat: Trebuie sa prepari laptele în care vei înmuia piscoturile. Încălzește laptele la temperatura camerei, îndulcește-l cu zahărul brun, adaugă esență de vanilie și coniac. Pune totul într-un pahar înalt, în care să poți băga complet un pișcot. Fiecare pișcot se pune apoi la baza unui inel pentru tort, astfel încât să formeze un blat. Iaurtul se amestecă bine cu zahărul, până se încorporează complet. Separat, se face frișca lichidă (aceasta trebuie să fie rece) cu mixerul și se adaugă la crema de iaurt. Prepară gelatina după indicațiile de pe plic, las-o la răcit și adaug-o încet în crema de iaurt și frișcă, amestecând cu mixerul la viteză redusă. Ai grijă să nu o pui fierbinte în compoziție. Toarnă crema peste blat, în inel, și las-o la răcit câteva ore sau peste noapte.

Pentru topping, pune într-o tigaie 150 gr zmeură cu zaharul și două linguri de apă, amestecă și lasă-le să dea în clocot, până se formează un gem. Amestecă-l cu cele 50 gr de zmeură rămase și pune la răcit. Toppingul se adaugă peste tort înainte de servire, după care se presară și fulgii de migdale.

Citeste si:

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply