Home » Dictionar Gourmet You are browsing entries filed in “Dictionar Gourmet”

VIDEO-RETETE: Cum sa faci SANDVIȘUL perfect/ Bonus: 24 FOTO inspiraționale

VIDEO-RETETE: Cum sa faci SANDVIȘUL perfect/ Bonus: 24 FOTO inspiraționale

Povestea și rețeta cârnaților de Pleșcoi, cei mai populari din România: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi Când hrana ajunge Rugăciune, la mânăstiri se fac cozonaci cu Har, după rețeta Maicii Sofronia: https://www.comentator.ro/fusion/801-reteta-de-cozonac-a-maicii-sofronia-de-la-agapia-galerie-foto Adevăratul cozonac de altădată: https://www.comentator.ro/fusion/788-reteta-unica-de-la-pastorel-cozonacul-cu-50-de-oua De la „Taci și-nghite” și bulz răsturnat la mămăligă cu ciocolată! https://comentator.ro/fusion/776-mamaliga-exploziva-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-2-retete-si-galerie-foto …să ne bucurăm de viață ca pe vremuri: https://www.comentator.ro/fusion/624-sambata-dulce-cu-clatite-ana-lugojana Draga [...]

March 4th, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Dieta de Vedeta, UMOR, VEDETE, VIDEO | Read More »

Reteta veche de PESTE: Potcoave de CRAP SARAMURA in stilul KEREI CALITA

Reteta veche de PESTE: Potcoave de CRAP SARAMURA in stilul KEREI CALITA

…Înaintea lecturii gustă ceva bun: De la ciorbă de burtă și schembea la tuslama: https://www.comentator.ro/fusion/946-ciorba-de-burta-tuslama-schembea-si-varianta-pentru-mofturosi-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-5-galerie-foto Borșul rămâne o licoare magică: https://www.comentator.ro/fusion/907-13-retete-de-bors-din-gastronomia-veche-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-4-galerie-foto Budincile de altădată: https://www.comentator.ro/fusion/924-7-feluri-de-budinca-retete-vechi-si-galerie-foto Poporul român – un mare iubitor de brânză: https://www.comentator.ro/fusion/921-un-popor-mare-iubitor-de-branza-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-5-galerie-foto Toate rețetele mari de clătite: https://www.comentator.ro/fusion/890-totul-despre-clatite-mica-enciclopedie-dulce-sarata-insotita-de-galerie-foto Povestea și rețetele cârnaților inventați în fugă de haiduci: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi Mititeii de poveste – rețetele vechi autentice și alte detalii [...]

March 3rd, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Dieta de Vedeta, Retete Vechi, VEDETE, VIDEO | Read More »

PRAJITURICILE pentru CEAI, un TABIET de altadata

PRAJITURICILE pentru CEAI, un TABIET de altadata

- Rețete vechi românești reinventate – Matache Măcelaru. Rețete cu dichis de altădata Toate rețetele mari de clătite: https://www.comentator.ro/fusion/890-totul-despre-clatite-mica-enciclopedie-dulce-sarata-insotita-de-galerie-foto Roxana Nemeș face senzație la „Survivor”: https://www.comentator.ro/infodemia/885-galerie-foto-roxana-nemes-cea-mai-dezinhibata-concurenta-de-la-survivor În grădina astrelor! Florile care ne definesc existența într-un zodiac inedit: https://www.comentator.ro/planeta/871-zodiacul-florilor-toate-cele-12-zodii-reinterpretate/ https://www.comentator.ro/fusion/857-zodiac-culinar-complet-cum-mananca-unde-mananca-si-ce-mananca-fiecare-zodie Tortul delicios al Violettei făcut de Angie: https://www.comentator.ro/fusion/872-tort-sarlota-violetta-cu-fructe-de-padure-reteta-galerie-foto De la „Taci și-nghite” și bulz răsturnat la mămăligă cu ciocolată! https://comentator.ro/fusion/776-mamaliga-exploziva-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-2-retete-si-galerie-foto Draga [...]

March 1st, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Vechi, Retetele Lumii | Read More »

COACA sau FOCACCIA ardelenească

COACA sau FOCACCIA ardelenească

Reteta veche din Ardeal “Coaca” provine din satul Lazesti, Comuna Vadul Motilor (Judetul Alba) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei „Descopera traditiile culinare romanesti!”. Fotografiile retetei au fost realizate de Point Studio iar filmul de preparare a fost produs de New Multimedia Solutions. Ingrediente: • 1 ou • Faina [...]

March 1st, 2021 | Posted in DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Dieta de Vedeta, Retete Vechi, VEDETE, VIDEO | Read More »

A doua cină la Zurich /Restaurant Zunfthaus zur Waag: supă de morcovi și ghimbir cu chutney de ananas și curry, „roesti” cu vițel și rinichi, file de porc Pata Negra cu crustă de wasabi, Reblochon cu dulceață de cireșe negre (ARHIVĂ)

A doua cină la Zurich /Restaurant Zunfthaus zur Waag: supă de morcovi și ghimbir cu chutney de ananas și curry, „roesti” cu vițel și rinichi, file de porc Pata Negra cu crustă de wasabi, Reblochon cu dulceață de cireșe negre (ARHIVĂ)

Dupa ce am vizitat (si gustat!)  Zurich, m-am reintors in 2011, in orasul elvetian dedicat stilului de viata, invitat tot de Zurich Tourismus. V-am povestit cina epopeica luata in restaurantul La Salle,  sa va relatez acum despre  o cina si mai impresionanta. …M-am trezit devreme, pentru a lua micul dejun, sus, pe muntele Uetliberg, la [...]

February 28th, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Dieta de Vedeta, NEWS, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), UMOR, VEDETE, VIDEO | Read More »

LIMBA de bou cu STAFIDE – Rețeta zilei din vechime

LIMBA de bou cu STAFIDE – Rețeta zilei din vechime

Multe povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Sanda Marin. Viața ca o carte de bucate” din colecția „Destine controversate”, editată de Integral, disponibilă la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro. RETETE VECHI:Bucataria Balkaniei Reţete vechi româneşti reinventate Conacul și grădinile familiei boierilor Dudescu se întindeau în București [...]

February 28th, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Dieta de Vedeta, NEWS, Retete Vechi, VEDETE | Read More »

O cină la Zurich / Restaurant La Salle: coquilles St. Jacques cu mango și avocado, friptură de cal cu sos de vin și usturoi, salată de ananas cu înghețată de wasabi, capuccino cu biscuiți de scorțișoară (ARHIVĂ)

O cină la Zurich / Restaurant La Salle: coquilles St. Jacques cu mango și avocado, friptură de cal cu sos de vin și usturoi, salată de ananas cu înghețată de wasabi, capuccino cu biscuiți de scorțișoară (ARHIVĂ)

Dupa aventura din vara lui 2010 la Zurich, m-am reintors in, 2011, fascinantul oras elvetian (nicidecum doar un oras al bancilor, ci un loc de reala efervescenta a stilului de viata!), invitat tot de Zurich Tourismus. Insotit de prietenul meu, directorul de imagine Claudiu Mahu, am pornit in explorarea unei citadele a turisjmului sustenabil, unde [...]

February 27th, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Dieta de Vedeta, NEWS, UMOR, VEDETE | Read More »

3 REȚETE de weekend cu MOZZARELLA: salată cu smochine și șuncă, pâine cu usturoi, medalioane de porc

3 REȚETE de weekend cu MOZZARELLA: salată cu smochine și șuncă, pâine cu usturoi, medalioane de porc

Sa tot mananci – neconventional – mozzarella! Cu aceasta branza specific italiana se pot crea veritabile delicii gastronomice. Dupa ce am improvizat mingiute de mic-dejun, revin cu alte retete cu mozarella… sper ca la fel de apetisante! E adevarat o salata caprese e minunata si imposibil de conceput in absenta mozzarellei (sa ne reamintim: feliute [...]

February 27th, 2021 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Dieta de Vedeta, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), VEDETE | Read More »

Dieta lui NIETZSCHE

Dieta lui NIETZSCHE

Nu stiu daca Woody Allen a inventat chestia asta ca un posibil scenariu de film sau daca el chiar a descoperit jurnalul gastronomic al lui Nietzsche, insa afacerea – oricum ai tine furculita – este una extrem de suculenta. Pe www.newyorker.com a fost aruncata o bomba cu condimente: in fine, dupa un secol si jumatate [...]

February 27th, 2021 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, Carte, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Dieta de Vedeta, NEWS, Retete de Vin, UMOR, VEDETE, VINURI & CO | Read More »

TURNEDO ROSSINI facut la Bucuresti in veacul XIX si povestit de KERA CALIȚA

TURNEDO ROSSINI facut la Bucuresti in veacul XIX si povestit de KERA CALIȚA

De la ciorbă de burtă și schembea la tuslama: https://www.comentator.ro/fusion/946-ciorba-de-burta-tuslama-schembea-si-varianta-pentru-mofturosi-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-5-galerie-foto Borșul rămâne o licoare magică: https://www.comentator.ro/fusion/907-13-retete-de-bors-din-gastronomia-veche-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-4-galerie-foto Budincile de altădată: https://www.comentator.ro/fusion/924-7-feluri-de-budinca-retete-vechi-si-galerie-foto Poporul român – un mare iubitor de brânză: https://www.comentator.ro/fusion/921-un-popor-mare-iubitor-de-branza-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-5-galerie-foto Toate rețetele mari de clătite: https://www.comentator.ro/fusion/890-totul-despre-clatite-mica-enciclopedie-dulce-sarata-insotita-de-galerie-foto Povestea și rețetele cârnaților inventați în fugă de haiduci: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi Mititeii de poveste – rețetele vechi autentice și alte detalii istorice savuroase: https://www.comentator.ro/fusion/883-adevarata-poveste-a-mititeilor-si-retetele-de-mici-de-odinioara-galerie-foto Sarmalele alea bune, [...]

February 27th, 2021 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete Vechi, Retete de Vin, Retetele Lumii, VINURI & CO | Read More »

BUCURIA de a te afla în BUCATARIE / Galerie 33 FOTO culinare

BUCURIA de a te afla în BUCATARIE / Galerie 33 FOTO culinare

A sta în bucătărie nu este întotdeauna o corvoadă. Dimpotrivă, poate fi o mare bucurie! De la ciorbă de burtă și schembea la tuslama: https://www.comentator.ro/fusion/946-ciorba-de-burta-tuslama-schembea-si-varianta-pentru-mofturosi-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-5-galerie-foto Borșul rămâne o licoare magică: https://www.comentator.ro/fusion/907-13-retete-de-bors-din-gastronomia-veche-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-4-galerie-foto Budincile de altădată: https://www.comentator.ro/fusion/924-7-feluri-de-budinca-retete-vechi-si-galerie-foto Poporul român – un mare iubitor de brânză: https://www.comentator.ro/fusion/921-un-popor-mare-iubitor-de-branza-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-5-galerie-foto Toate rețetele mari de clătite: https://www.comentator.ro/fusion/890-totul-despre-clatite-mica-enciclopedie-dulce-sarata-insotita-de-galerie-foto Povestea și rețetele cârnaților inventați în fugă de haiduci: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi [...]

February 27th, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Dieta de Vedeta, UMOR, VEDETE, VIDEO | Read More »

ȚAMBAL de PORC dâmbovițean de pe vremea lui CUZA

ȚAMBAL de PORC dâmbovițean de pe vremea lui CUZA

De la ciorbă de burtă și schembea la tuslama: https://www.comentator.ro/fusion/946-ciorba-de-burta-tuslama-schembea-si-varianta-pentru-mofturosi-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-5-galerie-foto Borșul rămâne o licoare magică: https://www.comentator.ro/fusion/907-13-retete-de-bors-din-gastronomia-veche-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-4-galerie-foto Budincile de altădată: https://www.comentator.ro/fusion/924-7-feluri-de-budinca-retete-vechi-si-galerie-foto Poporul român – un mare iubitor de brânză: https://www.comentator.ro/fusion/921-un-popor-mare-iubitor-de-branza-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-5-galerie-foto Toate rețetele mari de clătite: https://www.comentator.ro/fusion/890-totul-despre-clatite-mica-enciclopedie-dulce-sarata-insotita-de-galerie-foto Povestea și rețetele cârnaților inventați în fugă de haiduci: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi Mititeii de poveste – rețetele vechi autentice și alte detalii istorice savuroase: https://www.comentator.ro/fusion/883-adevarata-poveste-a-mititeilor-si-retetele-de-mici-de-odinioara-galerie-foto Sarmalele alea bune, [...]

February 25th, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Dieta de Vedeta, Retete Vechi, VEDETE, VINURI & CO | Read More »