Home » Dictionar Gourmet You are browsing entries filed in “Dictionar Gourmet”

LIMBA de bou cu STAFIDE – Reteta zilei din vechime

LIMBA de bou cu STAFIDE – Reteta zilei din vechime

Multe povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Sanda Marin. Viața ca o carte de bucate” din colecția „Destine controversate”, editată de Integral, disponibilă la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro. RETETE VECHI:Bucataria Balkaniei Reţete vechi româneşti reinventate Conacul și grădinile familiei boierilor Dudescu se întindeau în București [...]

April 16th, 2019 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Vechi | Read More »

MESELE savuroase ale negustorilor si ale clasei de mijloc din VECHIUL BUCURESTI…Galerie FOTO gustoase de EPOCA

MESELE savuroase ale negustorilor si ale clasei de mijloc din VECHIUL BUCURESTI…Galerie FOTO gustoase de EPOCA

Mesele savuroase ale negustorilor români și ale clasei de mijloc din vechiul București… Iată-le în versiunea de la KERA CALIȚA de la Locanta Jariștea: „În vechiul București, negustorii, oamenii cu carte (care erau, avocați, arhitecți, profesori, scriitori și funcționarii) alcătuiau o puternică clasă de mijloc, ce reprezenta, de fapt, motorul societății românești din prima jumătate [...]

April 15th, 2019 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Vechi | Read More »

PRAJITURICILE pentru CEAI, un TABIET de altadata

PRAJITURICILE pentru CEAI, un TABIET de altadata

- Rețete vechi românești reinventate – Matache Măcelaru. Rețete cu dichis de altădata „În după-amiezele orașului dâmbovițean, era un tabiet, de nestrămutat, al caselor cu blazon când doamnele se întâlneau la ceai și-și picurau în suflet învăluind trebile gospodărești ale orașului: întocmeau planuri pentru zidirea unei școli a fetelor fără zestre, a unui azil de [...]

April 14th, 2019 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Vechi, Retetele Lumii | Read More »

PAINE cu MAIA si COZONACI de PASTE de la FLOUR POWER Bakery

PAINE cu MAIA si COZONACI de PASTE de la FLOUR POWER Bakery

Pâinea cu maia Maiaua este un produs din făină și apă ce fermentează îndelung cu ajutorul unor bacterii numite Lactobacillus care consumă zahăr și formează gaze de dioxid de carbon și hidrogen. Maiaua este saracă în drojdie (spre deosebire de drojdia comercială – foarte concentrată), astfel timpul necesar dospirii este mult mai lung. Gustul pâinii [...]

April 9th, 2019 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Mancare Sanatoasa, NEWS, Retete de Vin, VINURI & CO | Read More »

ÎNVÂRTITURA de CIUPERCI și istoria unui TABIET de mahala luminată

ÎNVÂRTITURA de CIUPERCI și istoria unui TABIET de mahala luminată

Multe povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Sanda Marin. Viața ca o carte de bucate” din colecția „Destine controversate”, editată de Integral, disponibilă la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată RETETE VECHI:Bucataria Balkaniei Reţete vechi româneşti reinventate Mâncare savuroasă [...]

March 26th, 2019 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Vechi, UMOR | Read More »

JURNAL CULINAR de weekend: Ce-am mancat la GRATARUL SENZUAL / 45 FOTO

JURNAL CULINAR de weekend: Ce-am mancat la GRATARUL SENZUAL / 45 FOTO

JURNAL CULINAR de weekend: Ce-am mancat la GRATARUL SENZUAL – 45 FOTO cu burgeri, hot dogs si alte minunatii de la un barbecue de poveste… Retete la gratar „altfel” Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri! 1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de [...]

March 16th, 2019 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, UMOR | Read More »

Preacucernica BUDINCA de GRIS in ZAHAR ARS, un desert de demult de la KERA CALITA

Preacucernica BUDINCA de GRIS in ZAHAR ARS, un desert de demult de la KERA CALITA

Multe povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Sanda Marin. Viața ca o carte de bucate” din colecția „Destine controversate”, editată de Integral, disponibilă la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată RETETE VECHI:Bucataria Balkaniei Reţete vechi româneşti reinventate Dupa cum [...]

March 14th, 2019 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Vechi | Read More »

RULADA mănăstirească din pateu de FICAT

RULADA mănăstirească din pateu de FICAT

Multe povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Sanda Marin. Viața ca o carte de bucate” din colecția „Destine controversate”, editată de Integral, disponibilă la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată RETETE VECHI:Bucataria Balkaniei Reţete vechi româneşti reinventate Rețete de [...]

March 13th, 2019 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Vechi | Read More »

PERISOARE de CARTOFI cu smantana ca la 1812, in maniera KERA CALITA

PERISOARE de CARTOFI cu smantana ca la 1812, in maniera KERA CALITA

Multe povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Sanda Marin. Viața ca o carte de bucate” din colecția „Destine controversate”, editată de Integral, disponibilă la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată RETETE VECHI:Bucataria Balkaniei Reţete vechi româneşti reinventateLa 1812, Bucureștii [...]

March 12th, 2019 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Vechi | Read More »

CIORBA de post din FASOLE alba uscata facuta de KERA CALITA, ca pe vremea PASEI din Rusciuc

CIORBA de post din FASOLE alba uscata facuta de KERA CALITA, ca pe vremea PASEI din Rusciuc

Pachet Poveștile Jariștei – 3 volume – 150 lei (preț inițial: 180 lei)! Pachetul conține cărțile 1. Bucătăria Balkaniei 2. Tainica inimă a Bucurescilor 3. Plăcerile păcătoase ale gastronomiei Puteți comandaCĂRȚI cu aceeași tematică AICI: www.eintegral.ro Multe alte povești și rețete inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Rețete de suflet. Cele mai gustoase bucate gătite [...]

March 11th, 2019 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Vechi | Read More »

O MASA de duminica de pe la 1960 cu RETETELE Kerei Calita insotite de 15 FOTO

O MASA de duminica de pe la 1960 cu RETETELE Kerei Calita insotite de 15 FOTO

Multe povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Sanda Marin. Viața ca o carte de bucate” din colecția „Destine controversate”, editată de Integral, disponibilă la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată RETETE VECHI:Bucataria Balkaniei Reţete vechi româneşti reinventate „Tata-Mare, Nicolaev, [...]

March 10th, 2019 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Vechi | Read More »

Colecția de REȚETE MÂNĂSTIREȘTI – 134 de rețete de POST și de DULCE

Colecția de REȚETE MÂNĂSTIREȘTI – 134 de rețete de POST și de DULCE

Multe povești și rețete inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Rețete de suflet. Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești“ din colecția de artă culinară „Bucătărescu – Trăiesc ca să mănânc!”, editată de Integral , la prețul promoțional de 17 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro. Mesele din trapeza unei mânăstiri [...]

March 6th, 2019 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Vechi, Retete de Vin, VINURI & CO | Read More »