Home » Dictionar Gourmet You are browsing entries filed in “Dictionar Gourmet”

VIDEO-Reteta: Cum sa faci BISTECCA FIORENTINA perfecta! Cel mai bun T-BONE / Bonus: 21 FOTO inspirationale

VIDEO-Reteta: Cum sa faci BISTECCA FIORENTINA perfecta! Cel mai bun T-BONE / Bonus: 21 FOTO inspirationale

Vasilica Tastaman. Femeia fatală a României Femeile frumoase care au marcat destinul dinastiei române Femei frumoase din popor care i-au înnebunit pe voievozii români Primele Miss România. Povești (ne)romanțate Doamnele fascinante de alte nații din istoria sentimentală a principilor români Femeile frumoase care au marcat destinul dinastiei române Femei frumoase din popor care i-au înnebunit [...]

August 14th, 2019 | Posted in DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, VIDEO | Read More »

Bunatatile din PESTE ale KEREI CALITA – Retete de altadata: CRAP auriu si SALAU umplut

Bunatatile din PESTE ale KEREI CALITA – Retete de altadata: CRAP auriu si SALAU umplut

Plăcerile păcătoase ale gastronomiei Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor” Alfabetul mâncării sănătoase Reţete vechi româneşti reinventate KERA CALIȚA cultivă cu o frumoasă îndărătnicie obiceiurile culinare de altădată, aducând slavă unor gusturi demult uitate. Scoborâtoare dintr-o veche familie călărășeană, de pe malul [...]

August 8th, 2019 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Scriitori, Retete Vechi | Read More »

VARA asta gatim PESTE si FRUCTE de MARE – Galerie FOTO si 3 RETETE senzuale

VARA asta gatim PESTE si FRUCTE de MARE – Galerie FOTO si 3 RETETE senzuale

Rețete exotice cu pește și fructe de mare „pe gustul românilor” Flori de dovlecel umplute cu brânză și somon, pizza de casă cu sardine și cepe caramelizate, cârnăciori de raci, langustine cu ciocolată, cremă de șprot afumat cu brânză albastră, salată cu creveți, midii, calamar și dressing de iaurt cu busuioc, ton cu piureu de [...]

August 5th, 2019 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Dieta de Vedeta, NEWS, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retetele Lumii, Tester, Tester, Travel Culinar, UMOR, VEDETE | Read More »

Retete noi la GRATAR pentru vara 2019! Bonus: Galerie 18 FOTO

Retete noi la GRATAR pentru vara 2019! Bonus: Galerie 18 FOTO

Confesiunile unui bucătar fericit Terapia culinară cu bere Pentru orice amator de barbecue: Rețete la grătar „altfel”! Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată Cărbunii s-au încins, iar carnea și cârnații sfârâie ademenitor! Haideti, totuși, să venim și cu ceva nou la masă! Nu e chiar o blasfemie să înfășori bananele verzi în… fâșii [...]

August 5th, 2019 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retetele Lumii, UMOR, VEDETE | Read More »

Reteta de GOGOSI usurele, dietetice

Reteta de GOGOSI usurele, dietetice

Vreți o rețetă de gogoși dietetice, așa, mai ușurele? Uite AICI! Cartea de bucate de Post Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești Alfabetul mâncării sănătoase Retete vegetariene cu „gust” de carne Ai nevoie de: 2 oua ecologice 4 linguri tarâțe de ovăz 2 linguri tarâțe de grâu 3 linguri [...]

August 1st, 2019 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat) | Read More »

CIORBA de post din FASOLE alba uscata facuta de KERA CALITA, ca pe vremea PASEI din Rusciuc

CIORBA de post din FASOLE alba uscata facuta de KERA CALITA, ca pe vremea PASEI din Rusciuc

Pachet Poveștile Jariștei – 3 volume – 150 lei (preț inițial: 180 lei)! Pachetul conține cărțile 1. Bucătăria Balkaniei 2. Tainica inimă a Bucurescilor 3. Plăcerile păcătoase ale gastronomiei Puteți comandaCĂRȚI cu aceeași tematică AICI: www.eintegral.ro Multe alte povești și rețete inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Rețete de suflet. Cele mai gustoase bucate gătite [...]

July 31st, 2019 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Vechi | Read More »

PAPRICAȘ de pui cu smântână

PAPRICAȘ de pui cu smântână

Banatul secret… RETETE VECHI:Bucataria Balkaniei Reţete vechi româneşti reinventate Papricașul de pui cu smântână este poate unul din cele mai populare feluri de mâncare din regiune. Denumirea de „papricaş” dovedește specificul ardelenesc, venind de la „paprika”, respectiv boiaua de ardei. În Banat, ca și în Ardeal, papricaşul de pui este unul din felurile de mâncare [...]

July 30th, 2019 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Vechi | Read More »

CLATITE MARQUISE din Bucurestii anului 1852

CLATITE MARQUISE din Bucurestii anului 1852

Multe povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Sanda Marin. Viața ca o carte de bucate” din colecția „Destine controversate”, editată de Integral, disponibilă la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată; Retete vegetariene cu „gust” de carne; Retete la gratar [...]

July 27th, 2019 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Vechi, Retete de Vin, VIDEO, VINURI & CO | Read More »

TORTUL de bezea Kiseleff – RETETA veche de la KERA CALITA

TORTUL de bezea Kiseleff – RETETA veche de la KERA CALITA

Multe povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Sanda Marin. Viața ca o carte de bucate” din colecția „Destine controversate”, editată de Integral, disponibilă la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată; Retete vegetariene cu „gust” de carne; Retete la gratar [...]

July 25th, 2019 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Vechi, Retete de Vin, VINURI & CO | Read More »

COPTURA de OREZ cu sirop de ZMEURA sau cum se desfatau boierii altadata, de la KERA CALITA citire

COPTURA de OREZ cu sirop de ZMEURA sau cum se desfatau boierii altadata, de la KERA CALITA citire

Multe povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Sanda Marin. Viața ca o carte de bucate” din colecția „Destine controversate”, editată de Integral, disponibilă la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată; Retete vegetariene cu „gust” de carne; Retete la gratar [...]

July 24th, 2019 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Vechi | Read More »

BUDINCA de gris cu ZAHAR ARS – Reteta veche

BUDINCA de gris cu ZAHAR ARS – Reteta veche

Multe povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Sanda Marin. Viața ca o carte de bucate” din colecția „Destine controversate”, editată de Integral, disponibilă la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro. RETETE VECHI:Bucataria Balkaniei Reţete vechi româneşti reinventate „Jupâneasa Marghioala Procopoaia avusese de mică dragoste pentru cele sfinte [...]

July 23rd, 2019 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Vechi, Retete de Vin, VINURI & CO | Read More »

ZACUSCA de vinete – RETETA traditionala de la KERA CALITA

ZACUSCA de vinete – RETETA traditionala de la KERA CALITA

Multe povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Sanda Marin. Viața ca o carte de bucate” din colecția „Destine controversate”, editată de Integral, disponibilă la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată RETETE VECHI:Bucataria Balkaniei Reţete vechi româneşti reinventate „Firește, nimic [...]

July 22nd, 2019 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Vechi | Read More »