Home » Retete Scriitori You are browsing entries filed in “Retete Scriitori”

Invazia borgilor /Poveste și rețete: pui hibachi, supa de scoici, tequila

Invazia borgilor /Poveste și rețete: pui hibachi, supa de scoici, tequila

Probabil că la prima vedere Las Vegas nu părea a fi destinaţia ideală pentru o conferinţă – în special de securitate pentru tranzacţiile pe internet – însă era. Îmi convinsesem şeful şi, proaspăt instalată la hotel Hilton, mă hotărîsem să dau o raită prin cazinouri şi magazine. Conferinţa începea a doua zi aşa că aveam [...]

February 28th, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dieta de Vedeta, Retete Scriitori, UMOR, VEDETE, VIDEO | Read More »

Radu Paraschivescu: „Dulciurile și torționarul gastronomic” /Interviu Bucătărescu (ARHIVĂ)

Radu Paraschivescu: „Dulciurile și torționarul gastronomic” /Interviu Bucătărescu (ARHIVĂ)

1.De ce mananci? 1. În principal, fiindcă n-am încotro. Studiile au arătat că ignorarea permanentă a mâncării e aducătoare de deces. Rafinamentele culinare vin abia după ce observi sine qua non-ul bucatelor. Iar în cazul meu e vorba mai degrabă de poftă decât de rafinament. În rest, sunt vesel, dar nu pun preţ pe veselă. [...]

February 27th, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dieta de Vedeta, NEWS, Retete Scriitori, UMOR, VEDETE, VINURI & CO | Read More »

A la recherche du pain perdu …LILIANA URIAN

A la recherche du pain perdu …LILIANA URIAN

De ani de zile, obisnuiesc ca, in week-end, sa ma delectez la micul dejun cu… friganele. Stiti cu siguranta despre ce vorbesc: felii de piine (eventual veche de o zi-doua, pe care nu-ti vine sa o arunci) inmuiate intr-un amestec de lapte si ou, apoi prajite pe o parte si pe alta in ulei. Dupa [...]

February 27th, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dieta de Vedeta, NEWS, Retete Scriitori, UMOR, VEDETE, VIDEO | Read More »

DRAGOBETE CULINAR: Au Bon Pain / Poveste si retete de prajituri/ 9 FOTO cu cele mai dulci cofetarese

DRAGOBETE CULINAR: Au Bon Pain / Poveste si retete de prajituri/ 9 FOTO cu cele mai dulci cofetarese

Lucram într-o vreme ca analist la etajul al 28-lea  al unei firme de investiţii americane. Traseul zilnic, serviciu-casă, includea un periplu la cafeneaua din colţ, “Bruegers’ Bagels numită cafenea printr-un efort de imaginaţie, deoarece  la origine probabil că vindea “bagels (o corcitură între covrigi şi chifle). Cum în lucrează o mulţime de oameni, probabil că la un [...]

February 24th, 2021 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Retete Scriitori, Travel Culinar | Read More »

Bunatatile din PESTE ale KEREI CALITA – Retete de altadata: CRAP auriu si SALAU umplut

Bunatatile din PESTE ale KEREI CALITA – Retete de altadata: CRAP auriu si SALAU umplut

De la „Taci și-nghite” și bulz răsturnat la mămăligă cu ciocolată! https://comentator.ro/fusion/776-mamaliga-exploziva-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-2-retete-si-galerie-foto …să ne bucurăm de viață ca pe vremuri: https://www.comentator.ro/fusion/624-sambata-dulce-cu-clatite-ana-lugojana Draga Olteanu mi-a explicat cândva ce fel de brânză trebuie folosită pentru cea mai bună rețetă de plăcintă: https://www.comentator.ro/fusion/654-balada-culinara-pentru-draga-olteanu Șoriciul definește, cred, cel mai bine sentimentul românesc al ființei… culinare (chiar și în cele [...]

February 24th, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Scriitori, Retete Vechi | Read More »

NEGRESA de CIOCOLATĂ cu… cremă de USTUROI

NEGRESA de CIOCOLATĂ cu… cremă de USTUROI

Dacă e s-o facem lată, s-o facem cu ruladă de porc cu costiță împănată și cârnați afumați! https://www.comentator.ro/fusion/858-rulada-de-porc-cu-costita-impanata-si-carnati-afumati Sarmalele alea bune, ca-n Sanda Marin: https://www.comentator.ro/fusion/852-sarmale-reteta-sanda-marin-galerie-foto Deliciul suprem de Crăciun la români: https://www.comentator.ro/fusion/846-galerie-foto-si-reteta-purcel-de-lapte-cu-umplutura-la-cuptor Ocaziile festive merită rețete speciale: https://www.comentator.ro/fusion/837-tort-de-ciocolata-cu-crema-de-coniac Nu cunosc nimic mai bun de Crăciun decât o pastă de jumări meseriașă, servită cu ceapă roșie [...]

February 14th, 2021 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete Scriitori, Retetele Lumii, Tester, Tester, UMOR, VEDETE, VIDEO | Read More »

Made in America / Poveste si retete: Salata Coleslaw, Hamburger cu branza albastra

Made in America / Poveste si retete: Salata Coleslaw, Hamburger cu branza albastra

De la ciorbă de burtă și schembea la tuslama: https://www.comentator.ro/fusion/946-ciorba-de-burta-tuslama-schembea-si-varianta-pentru-mofturosi-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-5-galerie-foto Borșul rămâne o licoare magică: https://www.comentator.ro/fusion/907-13-retete-de-bors-din-gastronomia-veche-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-4-galerie-foto Budincile de altădată: https://www.comentator.ro/fusion/924-7-feluri-de-budinca-retete-vechi-si-galerie-foto Poporul român – un mare iubitor de brânză: https://www.comentator.ro/fusion/921-un-popor-mare-iubitor-de-branza-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-5-galerie-foto Toate rețetele mari de clătite: https://www.comentator.ro/fusion/890-totul-despre-clatite-mica-enciclopedie-dulce-sarata-insotita-de-galerie-foto Povestea și rețetele cârnaților inventați în fugă de haiduci: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi Mititeii de poveste – rețetele vechi autentice și alte detalii istorice savuroase: https://www.comentator.ro/fusion/883-adevarata-poveste-a-mititeilor-si-retetele-de-mici-de-odinioara-galerie-foto Sarmalele alea bune, [...]

February 4th, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Retete Scriitori, Retete de Vin, UMOR, VEDETE, VINURI & CO | Read More »

California Renaissance – “Prima iubire” / Poveste & retete (Fettucine Primavera, Rata in crusta de piper) …de la ADRIANA GURĂU

California Renaissance – “Prima iubire” / Poveste & retete (Fettucine Primavera, Rata in crusta de piper) …de la ADRIANA GURĂU

Daniela îl cunoscuse pe David la universitate şi în două luni se hotărâsera să se căsătorească. Poate nu chiar doua, însă aşa ni se păruse nouă, prietenilor.  Cum David îşi luase masterul în filozofie şi îşi găsise de lucru în San Francisco, era normal să facă nunta – cea americană – acolo. Despre cea româneasca [...]

February 1st, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dieta de Vedeta, Retete Scriitori, UMOR, VEDETE | Read More »

RETETE de poveste de pe CALEA VACARESTI

RETETE de poveste de pe CALEA VACARESTI

Pachet Poveștile Jariștei – 3 volume – 150 lei (preț inițial: 180 lei)! Pachetul conține cărțile: 1. Bucătăria Balkaniei 2. Tainica inimă a Bucurescilor 3. Plăcerile păcătoase ale gastronomiei Puteți comandaCĂRȚI cu aceeași tematică AICI: www.eintegral.ro Cum ne zice Dumneaei, Kera Calița ot Jariștea Locantă: „În 1933, la Editura Cultura Națională, scriitorul bucureștean Isac Peltz [...]

January 31st, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, NEWS, Retete Scriitori, Retetele Lumii, UMOR, VEDETE, VIDEO | Read More »

Retete gustoase de iarnă: CRENVURȘTI de casă, GOGOȘI cu jumări, FRIPTURĂ din carne de porc marinată

Retete gustoase de iarnă: CRENVURȘTI de casă, GOGOȘI cu jumări, FRIPTURĂ din carne de porc marinată

Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată Reţete vechi româneşti reinventate CRENVURȘTI DE CASĂ Ingrediente: 1,3 kg carne de porc 900 grame carne de vită 3 linguri paprika 3 linguri miere 2 lingurițe pudră de usturoi 1 lingură bobițe de muștar măcinate 1 lingură sare 2 lingurițe piper măcinat 2 lingurițe coriandru măcinat 1 [...]

January 20th, 2021 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, Dictionar Gourmet, NEWS, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete Scriitori, Retete Vechi, Retete de Vin, Tester, Tester, UMOR, VEDETE, VIDEO, VINURI & CO | Read More »

Tartiflette au Reblochon / Rețeta savuroasă cu CARTOFI și BRÂNZĂ

Tartiflette au Reblochon / Rețeta savuroasă cu CARTOFI și BRÂNZĂ

Standardele aberante din showbiz impun standardul slăbănoagelor fără forme dar nu toată lumea este de acord: https://www.comentator.ro/fusion/645-vedete-care-fac-foamea-si-farmecul-modelelor-xxl< /strong> …să ne bucurăm de viață ca pe vremuri: https://www.comentator.ro/fusion/624-sambata-dulce-cu-clatite-ana-lugojana Draga Olteanu mi-a explicat cândva ce fel de brânză trebuie folosită pentru cea mai bună rețetă de plăcintă: https://www.comentator.ro/fusion/654-balada-culinara-pentru-draga-olteanu Șoriciul definește, cred, cel mai bine sentimentul românesc al [...]

January 18th, 2021 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Dieta de Vedeta, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete Scriitori, VEDETE, VIDEO | Read More »

TOCANA de fructe de mare – povestea prânzului duminical

TOCANA de fructe de mare – povestea prânzului duminical

Borșul rămâne o licoare magică: https://www.comentator.ro/fusion/907-13-retete-de-bors-din-gastronomia-veche-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-4-galerie-foto Toate rețetele mari de clătite: https://www.comentator.ro/fusion/890-totul-despre-clatite-mica-enciclopedie-dulce-sarata-insotita-de-galerie-foto Povestea și rețetele cârnaților inventați în fugă de haiduci: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi Mititeii de poveste – rețetele vechi autentice și alte detalii istorice savuroase: https://www.comentator.ro/fusion/883-adevarata-poveste-a-mititeilor-si-retetele-de-mici-de-odinioara-galerie-foto Sarmalele alea bune, ca-n Sanda Marin: https://www.comentator.ro/fusion/852-sarmale-reteta-sanda-marin-galerie-foto Deliciul suprem de Crăciun la români: https://www.comentator.ro/fusion/846-galerie-foto-si-reteta-purcel-de-lapte-cu-umplutura-la-cuptor Ocaziile festive merită rețete speciale: https://www.comentator.ro/fusion/837-tort-de-ciocolata-cu-crema-de-coniac Nu cunosc nimic mai bun de Crăciun [...]

January 17th, 2021 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete Scriitori, Retete de Vin, Retetele Lumii, Tester, Tester, Travel Culinar, UMOR, VINURI & CO | Read More »