Home » Retete Vechi You are browsing entries filed in “Retete Vechi”

REȚETE VECHI ROMÂNEȘTI: Zeama de găină cu tocmagi

REȚETE VECHI ROMÂNEȘTI: Zeama de găină cu tocmagi

Ingrediente: 1 kg carne de gaina (nu foarte batrana), 1 ceapa, 1 morcov,1 telina (cu tot cu frunze), 1 radacina de patrunjel, bors  acru, verdeata (leustean, cimbru, patrunjel, marar, macris, untisor), tocmagi (taitei). Preparare: Carnea de gaina spalata bine se pune la foc mic si se fierbe impreuna cu morcovul, ceapa, telina, radacina de patrunjel [...]

November 26th, 2020 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dieta de Vedeta, Retete Vechi, Retete de Vin, UMOR, VEDETE, VINURI & CO | Read More »

PLĂCINTA PIȘCĂTOARE a lui Antim Ivireanul redată nouă de KERA CALIȚA

PLĂCINTA PIȘCĂTOARE a lui Antim Ivireanul redată nouă de KERA CALIȚA

Rețeta castraveților bulgărești… se aplică și la noi? „Narușenia”, „Jolt carton” și un sondaj pe tema Covid în… Bulgaria: https://www.comentator.ro/editorial/685-coronavirus-si-de-ce-nu-poti-sa-vinzi-castraveti-gradinarului-narusenia Standardele aberante din showbiz impun standardul slăbănoagelor fără forme dar nu toată lumea este de acord: https://www.comentator.ro/fusion/645-vedete-care-fac-foamea-si-farmecul-modelelor-xxl< /strong> …să ne bucurăm de viață ca pe vremuri: https://www.comentator.ro/fusion/624-sambata-dulce-cu-clatite-ana-lugojana Multe povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu [...]

November 26th, 2020 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Vechi, Retete de Vin, VINURI & CO | Read More »

GOGOSELE cu cascaval dupa o reteta gasita in podul casei de KERA CALITA

GOGOSELE cu cascaval dupa o reteta gasita in podul casei de KERA CALITA

OFERTĂ! Pachet Poveștile Jariștei – 3 volume – 150 lei (preț inițial: 180 lei)! Pachetul conține cărțile 1. Bucătăria Balkaniei 2. Tainica inimă a Bucurescilor 3. Plăcerile păcătoase ale gastronomiei Puteți comandaCĂRȚI cu aceeași tematică AICI: www.eintegral.ro KERA CALIȚA de la Locanta Jariștea își amintește cu nostalgie cum se făceau, la 1980, gogoșele cu cașcaval [...]

November 25th, 2020 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Vechi, Retete de Vin, VINURI & CO | Read More »

Locanta JARIȘTEA la tine acasă! Se reia serviciul DELIVERY!

Locanta JARIȘTEA la tine acasă! Se reia serviciul DELIVERY!

*Locanta Jariștea la tine acasă!* *Incepand de luni 23 noiembrie 2020!* „Fie să renască numai cel ce har/ Are de-a renaște curățit prin jar!”: Kera Calița anunță pe toți cei care au fost în ospeție la Jariștea că Locanta nu renunță să bucure lumea cu bucatele sale meșteșugite! Se reia serviciul de livrare la domiciliu, [...]

November 24th, 2020 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Dieta de Vedeta, Mancare Sanatoasa, NEWS, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete Vechi, UMOR, VEDETE, VIDEO | Read More »

Cârnații PATRICIENI de la „Leul și Cârnatul” – REȚETA de epocă

Cârnații PATRICIENI de la „Leul și Cârnatul” – REȚETA de epocă

Retete la gratar „altfel” Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată Reţete vechi româneşti reinventate …Sub zidul Mitropoliei, pe strada 11 Iunie, la numărul 54, se afla pe la 1900 grădina-restaurant „Leul și Cârnatul” – denumirea provenea din faptul că puteai cu un leu să mănânci un cârnat, faimosul „patrician” botezat așa de umoristul [...]

November 24th, 2020 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete Scriitori, Retete Vechi, Retete de Vin, UMOR, VEDETE, VINURI & CO | Read More »

Cum să faci SUPA cu ZDRENȚE de ou

Cum să faci SUPA cu ZDRENȚE de ou

Reţete vechi româneşti reinventate Retete vegetariene cu „gust” de carne VIDEO-Reteta: Cum sa faci SUPA cu ZDRENTE de ou! Bucatarescu prefera “ZDRENTE” de ou, adica ouale batute turnate direct in supa fierbinte, nu omleta gata facuta si taiata suvite, apoi aruncata in supa! De asemenea, pe langa salata si ceapa verde, se pot pune la [...]

November 24th, 2020 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Retete Vechi, UMOR, VEDETE, VIDEO | Read More »

BUFET RECE ca acum 100 de ani – Galerie FOTO

BUFET RECE ca acum 100 de ani – Galerie FOTO

- Rețete vechi românești reinventate – Matache Măcelaru. Rețete cu dichis de altădata BUFET RECE ca acum 100 de ani – iată-l în versiunea de la KERA CALIȚA de la Locanta Jariștea: „Dacă vă gândiți să faceți o soirea dansantă cu bufet rece, în cinstea unei aniversări, sărbători sau revederea unor vechi prieteni, așa cum [...]

November 24th, 2020 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Vechi, Retete de Vin, VEDETE, VINURI & CO | Read More »

PRAJITURICILE pentru CEAI, un TABIET de altadata

PRAJITURICILE pentru CEAI, un TABIET de altadata

- Rețete vechi românești reinventate – Matache Măcelaru. Rețete cu dichis de altădata „În după-amiezele orașului dâmbovițean, era un tabiet, de nestrămutat, al caselor cu blazon când doamnele se întâlneau la ceai și-și picurau în suflet învăluind trebile gospodărești ale orașului: întocmeau planuri pentru zidirea unei școli a fetelor fără zestre, a unui azil de [...]

November 23rd, 2020 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Vechi, Retetele Lumii | Read More »

Preacucernica BUDINCA de GRIS in ZAHAR ARS, un desert de demult de la KERA CALITA

Preacucernica BUDINCA de GRIS in ZAHAR ARS, un desert de demult de la KERA CALITA

Multe povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Sanda Marin. Viața ca o carte de bucate” din colecția „Destine controversate”, editată de Integral, disponibilă la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată RETETE VECHI:Bucataria Balkaniei Reţete vechi româneşti reinventate Dupa cum [...]

November 22nd, 2020 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Vechi | Read More »

PLACINTA cu SMANTANA ca pe vremea lui Mihai-Voda repovestita de KERA CALITA

PLACINTA cu SMANTANA ca pe vremea lui Mihai-Voda repovestita de KERA CALITA

Draga Olteanu mi-a explicat cândva ce fel de brânză trebuie folosită pentru cea mai bună rețetă de plăcintă: https://www.comentator.ro/fusion/654-balada-culinara-pentru-draga-olteanu Standardele aberante din showbiz impun standardul slăbănoagelor fără forme dar nu toată lumea este de acord: https://www.comentator.ro/fusion/645-vedete-care-fac-foamea-si-farmecul-modelelor-xxl< /strong> …să ne bucurăm de viață ca pe vremuri: https://www.comentator.ro/fusion/624-sambata-dulce-cu-clatite-ana-lugojana Rețete savuroase găsiți în cărțile de la Integral, colecția [...]

November 20th, 2020 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Vechi | Read More »

CIORBA de post din FASOLE albă uscată făcută ca pe vremea PAȘEI din Rusciuc

CIORBA de post din FASOLE albă uscată făcută ca pe vremea PAȘEI din Rusciuc

Ciorba noastră de fasole vine din vechime, dintr-o savuroasă istorie levantină… Standardele aberante din showbiz impun standardul slăbănoagelor fără forme dar nu toată lumea este de acord: https://www.comentator.ro/fusion/645-vedete-care-fac-foamea-si-farmecul-modelelor-xxl< /strong> …să ne bucurăm de viață ca pe vremuri: https://www.comentator.ro/fusion/624-sambata-dulce-cu-clatite-ana-lugojana Pachet Poveștile Jariștei – 3 volume – 150 lei (preț inițial: 180 lei)! Pachetul conține cărțile 1. [...]

November 18th, 2020 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Vechi, Retete de Vin, VINURI & CO | Read More »

VARZA fara carne, buna in zilele de POST, de la KERA CALITA

VARZA fara carne, buna in zilele de POST, de la KERA CALITA

KERA CALITA de la Locanta Jaristea ne pofteste sa gustam o reteta fara carne savuroasa: „Pentru zilele de post se cauta : o varza alba murată, sa zicem, de un kilogram și jumătate o ceapa rosie 200 mililitri ulei de masline extravirgin 5 grame boabe de piper si 5 grame piper rasnit (Piper nigrum) 5 [...]

November 18th, 2020 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete Vechi | Read More »