Home » Retetele Lumii You are browsing entries filed in “Retetele Lumii”

Retete noi la GRATAR pentru 2021! Bonus: Galerie 18 FOTO

Retete noi la GRATAR pentru 2021! Bonus: Galerie 18 FOTO

Povestea și rețetele cârnaților inventați în fugă de haiduci: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi Mititeii de poveste – rețetele vechi autentice și alte detalii istorice savuroase: https://www.comentator.ro/fusion/883-adevarata-poveste-a-mititeilor-si-retetele-de-mici-de-odinioara-galerie-foto Sarmalele alea bune, ca-n Sanda Marin: https://www.comentator.ro/fusion/852-sarmale-reteta-sanda-marin-galerie-foto Borșul rămâne o licoare magică: https://www.comentator.ro/fusion/907-13-retete-de-bors-din-gastronomia-veche-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-4-galerie-foto Budincile de altădată: https://www.comentator.ro/fusion/924-7-feluri-de-budinca-retete-vechi-si-galerie-foto Poporul român – un mare iubitor de brânză: https://www.comentator.ro/fusion/921-un-popor-mare-iubitor-de-branza-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-5-galerie-foto Toate rețetele mari de clătite: https://www.comentator.ro/fusion/890-totul-despre-clatite-mica-enciclopedie-dulce-sarata-insotita-de-galerie-foto Când hrana ajunge Rugăciune, la mânăstiri [...]

September 5th, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retetele Lumii, UMOR, VEDETE | Read More »

Răsfăț de seară: NEGRESA de CIOCOLATĂ cu… cremă de USTUROI

Răsfăț de seară: NEGRESA de CIOCOLATĂ cu… cremă de USTUROI

Dacă e s-o facem lată, s-o facem cu ruladă de porc cu costiță împănată și cârnați afumați! https://www.comentator.ro/fusion/858-rulada-de-porc-cu-costita-impanata-si-carnati-afumati Sarmalele alea bune, ca-n Sanda Marin: https://www.comentator.ro/fusion/852-sarmale-reteta-sanda-marin-galerie-foto Deliciul suprem de Crăciun la români: https://www.comentator.ro/fusion/846-galerie-foto-si-reteta-purcel-de-lapte-cu-umplutura-la-cuptor Ocaziile festive merită rețete speciale: https://www.comentator.ro/fusion/837-tort-de-ciocolata-cu-crema-de-coniac Nu cunosc nimic mai bun de Crăciun decât o pastă de jumări meseriașă, servită cu ceapă roșie [...]

August 30th, 2021 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete Scriitori, Retetele Lumii, Tester, Tester, UMOR, VEDETE, VIDEO | Read More »

PRAJITURICILE pentru CEAI, un TABIET de altadata

PRAJITURICILE pentru CEAI, un TABIET de altadata

- Rețete vechi românești reinventate – Matache Măcelaru. Rețete cu dichis de altădata Toate rețetele mari de clătite: https://www.comentator.ro/fusion/890-totul-despre-clatite-mica-enciclopedie-dulce-sarata-insotita-de-galerie-foto Roxana Nemeș face senzație la „Survivor”: https://www.comentator.ro/infodemia/885-galerie-foto-roxana-nemes-cea-mai-dezinhibata-concurenta-de-la-survivor În grădina astrelor! Florile care ne definesc existența într-un zodiac inedit: https://www.comentator.ro/planeta/871-zodiacul-florilor-toate-cele-12-zodii-reinterpretate/ https://www.comentator.ro/fusion/857-zodiac-culinar-complet-cum-mananca-unde-mananca-si-ce-mananca-fiecare-zodie Tortul delicios al Violettei făcut de Angie: https://www.comentator.ro/fusion/872-tort-sarlota-violetta-cu-fructe-de-padure-reteta-galerie-foto De la „Taci și-nghite” și bulz răsturnat la mămăligă cu ciocolată! https://comentator.ro/fusion/776-mamaliga-exploziva-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-2-retete-si-galerie-foto Draga [...]

August 30th, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Vechi, Retetele Lumii | Read More »

BOEUF A LA MODE, cum ii placea lui KOGALNICEANU in versiunea KERA CALIȚA

BOEUF A LA MODE, cum ii placea lui KOGALNICEANU in versiunea KERA CALIȚA

Rețeta de BOEUF A LA MODE, cum ii placea lui KOGALNICEANU, în versiunea de la KERA CALIȚA de la Locanta Jariștea:„Cândva, fiind departe de casă, Kogălniceanu scria lacom despre risipa de bunătăți de acasă: < >. După tradiționala bucătărie cu savori orientale a Moldaviei, Kogălniceanu întâlnește la Berlin și feluri de mâncări evropenești cum ar [...]

August 29th, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Dieta de Vedeta, NEWS, Retete Vechi, Retetele Lumii, UMOR, VEDETE | Read More »

CREMA de CIOCOLATA cu NUCI ca pe vremea Regelui Ferdinand

CREMA de CIOCOLATA cu NUCI ca pe vremea Regelui Ferdinand

Povestea și rețetele cârnaților inventați în fugă de haiduci: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi Mititeii de poveste – rețetele vechi autentice și alte detalii istorice savuroase: https://www.comentator.ro/fusion/883-adevarata-poveste-a-mititeilor-si-retetele-de-mici-de-odinioara-galerie-foto Sarmalele alea bune, ca-n Sanda Marin: https://www.comentator.ro/fusion/852-sarmale-reteta-sanda-marin-galerie-foto Borșul rămâne o licoare magică: https://www.comentator.ro/fusion/907-13-retete-de-bors-din-gastronomia-veche-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-4-galerie-foto Budincile de altădată: https://www.comentator.ro/fusion/924-7-feluri-de-budinca-retete-vechi-si-galerie-foto Poporul român – un mare iubitor de brânză: https://www.comentator.ro/fusion/921-un-popor-mare-iubitor-de-branza-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-5-galerie-foto Toate rețetele mari de clătite: https://www.comentator.ro/fusion/890-totul-despre-clatite-mica-enciclopedie-dulce-sarata-insotita-de-galerie-foto Când hrana ajunge Rugăciune, la mânăstiri [...]

August 28th, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Vechi, Retetele Lumii | Read More »

RAȚA Tour d’Argent reînviată de KERA CALIȚA la Jariștea Locantă & 12 FOTO Ritualul pregătirii

RAȚA Tour d’Argent reînviată de KERA CALIȚA la Jariștea Locantă & 12 FOTO Ritualul pregătirii

Nu cunosc nimic mai bun de Crăciun decât o pastă de jumări meseriașă, servită cu ceapă roșie pe o felie de pâine neagră:https://www.comentator.ro/fusion/827-pasta-de-jumari-deliciul-absolut-de-craciun-reteta-galerie-foto Ritual barbar dar bucate incredibil de gustoase: https://www.comentator.ro/fusion/815-pomana-porcului-inaintea-craciunului-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-3-galerie-foto-de-pofta Povestea și rețeta cârnaților de Pleșcoi, cei mai populari din România: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi Când hrana ajunge Rugăciune, la mânăstiri se fac cozonaci cu Har, după [...]

August 8th, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete de Vin, Retetele Lumii, VINURI & CO | Read More »

VARA asta gatim PESTE si FRUCTE de MARE – Galerie FOTO si 3 RETETE senzuale

VARA asta gatim PESTE si FRUCTE de MARE – Galerie FOTO si 3 RETETE senzuale

Rețete exotice cu pește și fructe de mare „pe gustul românilor” Flori de dovlecel umplute cu brânză și somon, pizza de casă cu sardine și cepe caramelizate, cârnăciori de raci, langustine cu ciocolată, cremă de șprot afumat cu brânză albastră, salată cu creveți, midii, calamar și dressing de iaurt cu busuioc, ton cu piureu de [...]

August 7th, 2021 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Dieta de Vedeta, NEWS, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retetele Lumii, Tester, Tester, Travel Culinar, UMOR, VEDETE | Read More »

Agică, dașa, crestianka, muhamor, mecita, gaida și alte RETETE din BASARABIA reinterpretate

Agică, dașa, crestianka, muhamor, mecita, gaida și alte RETETE din BASARABIA reinterpretate

KERA CALITA de la Locanta Jaristea ne pofteste la o calatorie culinara prin Moldova Rasariteana si cuhniile ei de poveste: “În 1812, la hanul bucureștean al agentului dublu – țarist și otoman – Manuc Bey, partea răsăriteană a Moldovei, cunoscută și ca Basarabia, era înstrăinată către marele stat slav în cadrul tratativelor de pace dintre [...]

August 1st, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dieta de Vedeta, Retete Vechi, Retetele Lumii, VEDETE, VIDEO | Read More »

PLEȘCAVIȚA sau burgerul de BANAT – rețetă suculentă!

PLEȘCAVIȚA sau burgerul de BANAT – rețetă suculentă!

Toate rețetele mari de clătite: https://www.comentator.ro/fusion/890-totul-despre-clatite-mica-enciclopedie-dulce-sarata-insotita-de-galerie-foto Povestea și rețetele cârnaților inventați în fugă de haiduci: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi Mititeii de poveste – rețetele vechi autentice și alte detalii istorice savuroase: https://www.comentator.ro/fusion/883-adevarata-poveste-a-mititeilor-si-retetele-de-mici-de-odinioara-galerie-foto Roxana Nemeș face senzație la „Survivor”: https://www.comentator.ro/infodemia/885-galerie-foto-roxana-nemes-cea-mai-dezinhibata-concurenta-de-la-survivor Răsfăț la cuptor: https://www.comentator.ro/fusion/880-reteta-galerie-foto-ceafa-de-porc-cu-lamaie-verde-miere-si-mirodenii În grădina astrelor! Florile care ne definesc existența într-un zodiac inedit: https://www.comentator.ro/planeta/871-zodiacul-florilor-toate-cele-12-zodii-reinterpretate/ https://www.comentator.ro/fusion/857-zodiac-culinar-complet-cum-mananca-unde-mananca-si-ce-mananca-fiecare-zodie Tortul delicios al Violettei făcut de Angie: https://www.comentator.ro/fusion/872-tort-sarlota-violetta-cu-fructe-de-padure-reteta-galerie-foto De [...]

August 1st, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete de Vin, Retetele Lumii, UMOR, VEDETE, VINURI & CO | Read More »

Prăjitura cu CIOCOLATĂ și CEAPĂ caramelizată

Prăjitura cu CIOCOLATĂ și CEAPĂ caramelizată

PRĂJITURĂ CU CEAPĂ CARAMELIZATĂ Ingrediente: 180 grame ciocolată amară 1 cană ceapă roșie tăiată foarte fin 1 ceașcă ulei vegetal 2 căni zahăr 2 ouă mari 1 linguriță vanilie 2 căni făină 1 linguriță praf de copt sare 1 cană lapte bătut Mod de preparare: Ciocolata se topește, în cuptorul cu microunde ori pe aragaz, [...]

July 26th, 2021 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete de Vin, Retetele Lumii, Sex-Food, UMOR, VEDETE, VIDEO, VINURI & CO | Read More »

TURNEDO ROSSINI facut la Bucuresti in veacul XIX si povestit de KERA CALIȚA

TURNEDO ROSSINI facut la Bucuresti in veacul XIX si povestit de KERA CALIȚA

De la ciorbă de burtă și schembea la tuslama: https://www.comentator.ro/fusion/946-ciorba-de-burta-tuslama-schembea-si-varianta-pentru-mofturosi-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-5-galerie-foto Borșul rămâne o licoare magică: https://www.comentator.ro/fusion/907-13-retete-de-bors-din-gastronomia-veche-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-4-galerie-foto Budincile de altădată: https://www.comentator.ro/fusion/924-7-feluri-de-budinca-retete-vechi-si-galerie-foto Poporul român – un mare iubitor de brânză: https://www.comentator.ro/fusion/921-un-popor-mare-iubitor-de-branza-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-5-galerie-foto Toate rețetele mari de clătite: https://www.comentator.ro/fusion/890-totul-despre-clatite-mica-enciclopedie-dulce-sarata-insotita-de-galerie-foto Povestea și rețetele cârnaților inventați în fugă de haiduci: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi Mititeii de poveste – rețetele vechi autentice și alte detalii istorice savuroase: https://www.comentator.ro/fusion/883-adevarata-poveste-a-mititeilor-si-retetele-de-mici-de-odinioara-galerie-foto Sarmalele alea bune, [...]

July 17th, 2021 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete Vechi, Retete de Vin, Retetele Lumii, VINURI & CO | Read More »

CUSCUS cu salata TABOULEH și PUI ORIENTAL cu legume tocmit de KERA CALIȚA

CUSCUS cu salata TABOULEH și PUI ORIENTAL cu legume tocmit de KERA CALIȚA

Din povestile culinare primite de la KERA CALIȚA de la Locanta Jariștea:„Preastrălucitul Padișah Selim al III-lea, lumină a Răsăritului și Calif al Islamului, a lăsat să pogoare mila sa asupra robului său Hassan Gezairli capudan-pașa și l-a înălțat mare vizir al împărăției. Și s-au înspăimântat saraiurile de la Terapia și Galata, de s-a întins chiolhan [...]

July 13th, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Dieta de Vedeta, Retetele Lumii, VEDETE | Read More »